Tag: bandung

Lingkar Penulis Senemu

(img credit: Sapta P.) It’s been almost two years since my last writing-spree at the now in-memoriam Reading Lights with Reading Lights Writer’s Circle. I remember my first day at the circle. It was Saturday afternoon, the rain slowly pouring as I walk pass the glass-door and awkwardly browsing through the room trying to find anyone look like a writer. Really, how distinct will that person be, angie! Turns out…

Continue Reading

Tips Perpanjang SIM lewat SIM Keliling

Apa coba yang kalau telat bikin deg-degan setengah mati? Datang bulan..? Ih kalo itu mah senang banget XD. Telat yang ini lain lagi nih. Mentang-mentang perpanjang SIM cukup lima tahun sekali, akhirnya lupa terus kelewat deh. Tetiba udah telat dua bulan aja, oh no! Mudah-mudahan masih bisa diperpanjang.. Setelah browsing sana tanya sini, ternyata SIM kadaluarsa seperti punya saya masih bisa diperpanjang dengan syarat maksimal 3 bulan dari habis masa berlaku.…

Continue Reading

Khatulistiwa Dining Adventure with Eiger

Mungkin sudah banyak yang kenal Eiger, retailer perlengkapan climbing yang usianya cukup matang. Tapi tahu ngga sih kalo Eiger juga punya line restoran seru di Bandung? Namanya Khatulistiwa. Restoran nuansa adventure ini terletak persis di sebelah resto Origin jalan Sumatera Bandung. Di dalam, kita akan disambut showroom Eiger dalam ruangan berlangit-langit tinggi. Sedikit beranjak ke belakang, baru deh nampak suasana resto outdoor dengan perapian di salah satu sisinya. Area resto…

Continue Reading

Star Wars Day Bandung

June 24, 2012…wind blowing hard especially around Balai Kota area. Where Storm Troopers and people seeking for the Force gather in an event called Star Wars Day Bandung (SWDBDG). Held in Gedung Indonesia Menggugat, another memento from Soekarno era. SWDBDG transform the old ambiance into somewhat outer-space under the Force’s atmosphere. Star Wars Day Bandung is an event dedicated for commemorating 35th years of Star Wars. This event is the…

Continue Reading

Keuken #2: Flavorsome Intimacy

Keuken (not sure how to spell it..hihi) is a brand for food. Seriously….Ung, actually Keuken is a brand for event held in attemp to reclaim the street (their tagline).  How? By having our wonderful picnic, gather with friends and yes..reclaim the street. This one is the second event. Too bad I missed the first that held in the very street of Braga. Must be fun. Anyway, the second event held…

Continue Reading

decorating valentine at home

Valentine is coming to town, ayayay! It’s February now, and lovers out there can’t wait to grab a handful of chocolate & flower bouquet. And a candle light dinner will beautifully wrap the day.

But what happen if you’re married, having child & cannot go outside because you cant leave the child alone? Well it happened to me back in 2005. I was almost a valday abuser then. Cant leave the day without celebrating. When it happened, I decided to bring the party inside. I always love crafting and a bit cooking, so I add my own touch to things I find inside the house, or kept since highschool hours (Yeess, I love collecting kawaii goods too :p). If it happens to you, hope what I did inspired you in a way or another 🙂

Continue Reading

Selamat Pagi Bandung…

Wuih pagi ini kabutnya tebal sekali saat kau buka mata pasti bukan dunia yang kau lihat, tapi mimpi dan mimpi itu lagi meskipun benci tapi ingin sekali kau melihatnya kembali.. biar hanya bayang dalam kabut tebal dilangit gelap, biar hanya setetes embun jatuh membasahi, namun seolah tangismu ikut membanjir di bumi rindu tak tertahan, air mata jatuh tak terperi biar tak pernah kau lihat dengan jelas, bayangnya saja sudah membangkitkan…

Continue Reading

kolam renang air hangat

Akhir-akhir ini lagi kebingungan nyari tempat renang yang airnya anget sekaligus ada kolam kecilnya juga. Abis browsing-browsing plus sedikit tanya-tanya ke @infobandung, dapet beberapa alternatif. tapi ini semuanya masih preview ya soalnya banyak yang belum dicoba. kalo ada yang bisa nambahin atau review wiii seneng banget! ^o^

Continue Reading

graffiti bandung

saya bukan graffiti artist, malah sama sekali gabisa gambar. tapi saya sering terkagum-kagum liat gambar-gambar nan artistik yang banyak bertebaran di kota tercinta ini. Emang sih, saya bukan kurator, juga bukan jurnalis yang berhak punya segudang “kenapa”. Tapi saya sering penasaran kenapa mereka-mereka (read:  graffiti artist) memilih jalanan sebagai media berkreasi? sudah begitu sempitnyakah kota kita ini? gak lagi menyisakan ruang untuk sedikit aja nafas kehidupan insan-insan kreatif anak bangsa?

Continue Reading

Wasabi Studio

I rarely do a photoshoots, but when i do, i wanna do it in a good photo studio. Years ago my hubby met a great photographer while he’s making his bodypainting project. His name is Caesar Marco. He hasn’t built his own studio at the time but his work is definitely worth called an artpiece. Well, his work for my hubby is indeed his first artpiece i lay a hand…

Continue Reading