Category: Review

books, movies, places, art & any other things rena had in her hands

letters from iwo jima

Yaiii…I just watched a WAR movie today! think it’s a big progress, eh? :p

Well actually I just caught up watching this movie while searching for a good quality or at least worth-watching program on tv. Need to look twice before I eventually watch it, tho’ hubs keep saying “It is a good movie!”. Sorry hubs, war is never in my book. Ah well, I watched it anyway. This movie gave me two reasons why I should be interested. First, it’s taken from the Japanese point of view & therefore, speaks Japanese. The other is because Clint Eastwood directed it. He’s a good actor & now a good director. Most of his movies are talking about human being, see through our humanity perspective. Which is nice.

Continue Reading

braga festival

You know, I’m catching up with my old activities, trying to post them on time. But I had so many things to do, and reviews mostly need appropriate pictures to go with, so there there…been postponing things now. Ack…am so embarrassed >.< But you see, after the yard sale has done…And many other things been done as well, I finally have some time to run on my late posts. Although it…

Continue Reading

Keukeun #3 Athlete’s Feast

Remember my post about Keuken #2 last February? As planned before, Keuken #3 coming right up exactly 6 months after. At the sport holy-field of Lodaya Bandung, Sunday 30th September ’12. Still vision to Reclaim The Sreet, Keuken #3 looks more into the athlete’s part of our nature. Afterall, who doesn’t like sport? Especially in a place where food & beverage is just a step away from your sweaty feet…

Continue Reading

Project: Yard & Yarn

Hello again, sorry for not posting for long. Been brewing something in our yard!
This time, we’re having a collaboration with Nyanya of The Babybirds. As we share identical interest in crafting goods, our love for cozy chat and we both does have kids to care..we join in what we call Yard & Yarn, a collective project.

Our new baby can be visit at www.yardandyarn.com. And our #1 project will run this Sunday. Specially dedicated to The Mystery inc. and Addams Family, welcoming the glorius Halloween Night. Hello, October! So let’s join our Sunday DIY Bash, a trick or knit workshop for kids. This Sunday @ The Birdiehouse ☀
Since we both love to chat, you can kindly email us at hello@yardandyarn.com for further info & registration 🙂

Continue Reading

Helarfest: Lightchestra

Oke, sekian sekilas info tentang Helarfest. Sekarang lanjut ke Lightchestra, yuk! Jadi tanggal 6 Juli kemarin saya dan teman-teman dari Urban Jedi beringsut ke Hutan Babakan Siliwangi untuk mengisi acara Lightchestra di sana. Sampai di Hutan Babakan Siliwangi, pendar-pendar cahaya merah-kuning-biru-hijau sudah menyapa dari kejauhan. Ternyata Hutan Babakan Siliwangi yang dipenuhi rindang dedaunan itu dipasangi lampu-lampu LED di sepanjang jalur setapak dan dinding pohonnya. Enchanting! Kalo katanya Anipchan “Kaya lagi di Na’vi ya ndai” haha, werds!

Continue Reading

Life of Pi

 – ★★★★★ I remember buying the book as soon as I read its back-cover synopsis. Not that it trigger sky-high curiosity but for the depth of the story. To me, Life of Pi is a light-read…judging from how many pages it has. But after reading it for a while, I figured page by page adding more meaning to my life. Really? that awesome?? Honestly…yes 🙂 Life of Pi is not just a…

Continue Reading

Star Wars Day Bandung

June 24, 2012…wind blowing hard especially around Balai Kota area. Where Storm Troopers and people seeking for the Force gather in an event called Star Wars Day Bandung (SWDBDG). Held in Gedung Indonesia Menggugat, another memento from Soekarno era. SWDBDG transform the old ambiance into somewhat outer-space under the Force’s atmosphere. Star Wars Day Bandung is an event dedicated for commemorating 35th years of Star Wars. This event is the…

Continue Reading

bonakid-wyeth advertorial: the oh-so-that jingle

Haloo, back again with me 🙂 Jiyaa, udah kaya pembaca profesional aja ya :p. Ngga sih, cuma mau sharing sedikit. Kebetulan tadi siang mata saya terpapar sebuah iklan baru di TV. Sebenernya gaada yang aneh sama iklannya, malah menurut saya agak standar iklan susu hehe. Tapiiii semakin saya tonton, semakin terasa ada yang mengganggu. Apa coba? Jadi…iklan yang saya tonton ini adalah iklan Bonakid, susu balita keluaran Wyeth. Visual dan…

Continue Reading

my favorite iphone apps

Been wanting to make this post ever since I got my hands on the gadget. But yeah..this & that :p

So here it is…divided into several categories. Uyeaah i love categories *grin*

Continue Reading

Keuken #2: Flavorsome Intimacy

Keuken (not sure how to spell it..hihi) is a brand for food. Seriously….Ung, actually Keuken is a brand for event held in attemp to reclaim the street (their tagline).  How? By having our wonderful picnic, gather with friends and yes..reclaim the street. This one is the second event. Too bad I missed the first that held in the very street of Braga. Must be fun. Anyway, the second event held…

Continue Reading

ketika anak-anak bercerita lewat karya

Hari Minggu lalu, jalan Raden Patah yang terletak persis di antara Ngopi Doeloe dan Resto Cabe Rawit, dua venue populer kawasan Dago, nampak sesak oleh kendaraan. Dari kejauhan terlihat barisan kakak-kakak fakultas seni dan desain berbagai universitas di Bandung tengah mengisi kegiatan. Mereka adalah para pengagas Open Your Heart Studio. Sebuah studio yang mengabdikan diri pada pendidikan anak-anak kurang mampu di bawah koridor seni. Tepat di rumah nomor 12 yang akrab disapa Galeri Gerilya itulah, bernaung sebuah pameran kolektif anak-anak Panti Asuhan Mitra Muslim Bandung.

Pameran ini merupakan puncak rangkaian kegiatan workshop selama dua tahun penuh. Diawali dengan workshop gambar. Kemudian diwujudkan dalam mural di Kebun Binatang Bandung pada 2009. Perjalanan Open Your Heart Studio dalam membimbing anak-anak Mitra Muslim membawa mereka pada pengalaman “belajar” dan “mempelajari” yang baru. Tidak hanya mengajarkan untuk berkarya, Open Your Heart Studio mengajarkan sesuatu yang jauh lebih berharga, berani untuk bermimpi.

Dibawah tajuk “Cita Cerita Kami,” pameran ini adalah cerminan mimpi anak-anak. Berangkat dari rasa ragu saat mencoba mencoretkan garis gambar di atas kertas, hingga menjelma menjadi kupu-kupu cantik yang terbang menjelajah langit luas.

Continue Reading

toys with semionaut soup

Apa yang pertama kali muncul di benak ketika mendengar kata “sekaleng sup?” Budi Adi Nugroho mencoba menyuguhkannya dalam ruang seni yang dapat dinikmati siapa saja. “Sekaleng Sup” dalam pemaparan Budi menampilkan tokoh-tokoh dalam balutan budaya pop yang sesungguhnya menyembunyikan idealismenya sendiri.

Continue Reading